Použité suroviny receptu Vepřový steak s broskvovým máslem:
4 vepřové steaky
| 250 g větší mrkve
| 500 g nemoučných brambor
| 2 středně velké cibule
| 250 ml smetany na šlehání
| dle chuti: sůl a pepř
| 1 konzervu půlených broskví
| 125 g másla
| 2 lžíce oleje
| 2 snítky máty či meduňky na ozdobení
| dle chuti: tuk do formy
Postup přípravy receptu Vepřový steak s broskvovým máslem:
Mrkev a brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na tenké plátky. Šupinovitě je navrstvíme do vymaštěné ohnivzdorné formy. Cibuli najemno usekáme. Smetanu osolíme, opepříme, vmícháme cibuli a nalijeme na zeleninu. V předehřáté troubě (175 °C) zapékáme zhruba 45 minut.
Necháme okapat broskve. Dvě půlky nakrájíme na špalíky a uschováme na ozdobení. Zbytek pokrájíme na kostičky. Mátu (nebo meduňku) opereme a osušíme, lístky otrháme a nasekáme.
Smícháme změklé máslo, kostičky broskví a bylinky. Touto směsí naplníme stříkací sáček s velkou hvězdicovou trubičkou a na talíře nastříkáme malé rozety. Dáme je do chladničky. Maso opečeme z obou stran na horkém oleji, osolíme, opepříme a při střední teplotě asi 7 minut dopékáme. Pokrm na talířích ještě ozdobíme lístky bylinek a kousky broskví.
Fotky receptu Vepřový steak s broskvovým máslem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!