Postup přípravy receptu Vepřový vrabeček:
Nakrájíme maso, proti vlasu na větší plátky. Maso řádně opláchneme, osolíme a opepříme.
Vložíme ho kastrolu na rozehřáté sádlo, opečeme rovnoměrně po obou stranách.
Maso vyjmeme a do výpeku vhodíme najemno nakrájenou cibuli, osmahneme. Pak přidáme kmín, prolisovaný česnek, rajský protlak a mírně podlijeme vodou.
Do připraveného základu vrátíme maso a dáme do vyhřáté trouby.
Maso pečeme do měkka. Během pečení maso otáčíme, proléváme výpekem a podle potřeby podléváme.
Měkké maso vyjmeme a šťávu vypečeme na tuk.
Vzniklý tuk, zaprášíme moukou, mírně prosmahneme a mírně podlijeme vdou.
Pak přidáme maso aby se prohřálo a při podávání jídla nezapomeneme přelít vše vypečenou šťávou.
Dobrou chuť