Postup přípravy receptu Věruščiny lasagne:
Z másla a mouky vytvoříme jíšku, kterou zředíme mlékem a uvedeme do varu. Přidáme smetanu a zředíme ještě mlékem dle libosti, vmícháme půl hrnku parmezánu, pořádně promícháme a okořeníme solí a muškátovým květem. Dále smícháme v míse rajčata, kukuřici, žampiony, na kostičky nakrájený sýr Akawi, zbytek parmezánu a okořeníme tymiánem, bazalkou, červenou paprikou a solí. Do pekáče nejprve nalijeme na dno vrstvu omáčky, pokryjeme vrstvou směsi z rajčat a poklademe plátky lasagni, tak aby pokrývali celou část pekáče. Pak postup zopakujeme a necháme si ještě trochu omáčky, kterou rozetřeme na vrchní část lasagní. Případně postrouháme eidamem a dáme zapéct do trouby při 180 stupních C asi 30 minut.