500 g plátků tresky bez kůže
| 450 ml rýžového octa
| 250 g cibule nakrájené na jemné plátky
| 1 lžíce bílého cukru
| 1 lžička soli
| 2 lžíce oloupaných nepražených buráků
| 2 lžíce bílé rýže
| čerstvá máta
| 1 čerstvá chilli paprička, odjádřená a najemno nakrájená
Postup přípravy receptu Vietnamský rybí salát:
Z ryby odstraníme všechny kůstky a nakrájíme napříč na dlouhé jemné proužky. Do velké misky nalijeme 300 ml rýžového octa a rybu necháme 1 hodinu marinovat. Do další misky dáme cibuli, přidáme cukr a sůl a zalijeme zbylým octem. Směs necháme 30 minut odstát. Pak ve hmoždíři rozdrtíme burské oříšky najemno a opražíme je na teflonové pánvi po dobu 2-3 minut, aby lehce zhnědly. Vyjmeme je z pánve a dáme stranou. Do pánve nasypeme rýži a pražíme ji 3-4 minuty dozlatova a pak ji najemno rozdrtíme v hmoždíři. Rybu s cibulí vyjmeme z marinády a osoušíme utěrkou. Dáme do velké mísy a přidáme máto a chilli papričku. Opatrně promícháme, posypeme rozdrcenými oříšky a rýží a zase opatrně promícháme. Podle chuti podáváme ozdobené mátou a chilli papričkou. Přílohu volíme dle chuti své i hostů.
Fotky receptu Vietnamský rybí salát:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!