Postup přípravy receptu Vinná klobása se zeleninou a bylinkami:
Klobásu rozdělte na několik kusů tak, aby šel každý stočit do spirály a podélně napíchnout na jehlu.
Zeleninu omyjte a osušte. Papriky zbavte jádřinců a semínek a rozkrájejte na osminky. Cuketky rozkrájejte na kolečka, lilek rozkrojte, nechte chvíli vypotit a nakrájejte na kolečka. Cibuli oloupejte a překrojte na čtvrtky. Z česneku sloupněte jenom vrchní slupku a překrojte každou hlavičku podélně napůl. Klobásu a zeleninu rozložte pod rozpálený gril. Zeleninu trochu osolte. Větvičky bylinek svažte nití, aby vznikla metlička. Tu namáčejte do misky s olivovým olejem a potírejte klobásu a zeleninu během grilování. Podle potřeby obracejte.
Fotky receptu Vinná klobása se zeleninou a bylinkami:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Ta vinná klobása byla klasická klobása na grilu - nic zajímavého. Ale ta zeleninka byla výborná. Grilovaná zelenina u nás vládne celé léto. Jen místo klobásek většinou grilujeme maso - klobásky si pečeme během celého roku. Ještě k tomu ogrilovat pro manžela a děti bagetku, naservírovat "kepuč", který si děti vyžadují ke všemu grilovanému (kupuji jemný Hellmanns, který je sladký), pro nás omáčky k masům (taky Hellmanns - tahle značka u nás vládne)