Postup přípravy receptu Vinná telecí pečeně:
Telecí maso důkladně osolíme, opepříme a svážeme provázkem, aby drželo. Jarní cibulku nakrájíme a orestujeme ji na rozehřátém másle. Pak na ní opečeme maso a dáme je do zapékací mísy. Podlijeme polovinou vývaru a vína a pečeme při 200 °C asi 20 minut. Měkké maso vyjmeme a odložíme do tepla. Do pánve s cibulí nalijeme zbylé víno a vývar, svaříme na polovinu objemu, přidáme smetanu a povaříme. Přidáme výpek, podle chuti osolíme, opepříme a přecedíme. Fazolky několik minut povaříme v osolené vodě a necháme je okapat. Brambory nastrouháme nahrubo, vmícháme bramborový škrob a na rozpáleném oleji z tohoto těsta usmažíme malé placičky. Maso nakrájíme na plátky a společně s fazolovými lusky je rozdělíme na talíře, přelijeme omáčkou, přidáme bramboráčky a podáváme.