Postup přípravy receptu Vlámské kotletky s jablky:
Kotlety omyjeme, naklepeme, osolíme a opepříme. Na pánvi rozehřejeme 2 lžíce másla a kotlety po obou stranách krátce osmahneme. Takto připravené kotletky spolu s vysmaženou šťávou vložíme do zapékací mísy. Maso mírně podlijeme vodou a dáme pomalu zapékat do vyhřáté trouby.
Zatím si připravíme jablkovou směs. Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na menší kostičky. V hrnci rozpálíme zbytek másla a oleje, podusíme cibulku a vložíme pokrájená jablka. Dusíme do poloměkka. Dochutíme lžící cukru a trochou soli.
Upečené kotlety rozložíme na talířek, přelijeme jablečnou směsí a posypeme čerstvou nasekanou petrželkou. Vlámské kotletky s jablky podáváme s rýží nebo vařenými brambory.
Fotky receptu Vlámské kotletky s jablky:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!