Vložil: | Malinqa |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 35 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 10 |
|
|
Použité suroviny receptu Vlčický houskový knedlík:
25 dkg hrubé mouky
| čtvrtka kostky kvasnic
| 1 ks celé vejce
| 1 ks celý rohlík
| 250 ml vlažné vody
| špetka cukru
| špetka soli
| 25 dkg polohrubé mouky
Postup přípravy receptu Vlčický houskový knedlík:
Mouku nasypeme do mísy a uděláme ďolík, do kterého rozdrobíme čtvrt kostky kvasnic, trošičku pocukrujeme a zalijeme 2-3 čajovými lžičkami vlažné vody. Druhým koncem lžičky uděláme takovou kašičku a necháme asi 10 minutek vykynout. Po vykynutí zasypeme kraje mouky solí, přidáme celé vejce a postupně přiléváme 250ml vlažné vody a furt mícháme. Poté přidáme nakrájený rohlík a vypracujeme v těsto, které necháme kynout dalších 30 minutek přikryté utěrkou. Po vykynutí¨těsto znovu proválíme a rozdělíme na 4 menší válečky, které necháme ještě 10 minutek kynout. Do kastrolu si dáme vařit vodu na č. 5 (el. sporák) a poté vždy dva válečky vaříme stále na č. 5 z každé strany 10 minut. Když jsou knedlíky hotové, tak je za pomoci dezertního talířku vyndáme z vody a okamžitě vidličkou nebo špejlí z obou stran propícháme. Porcujeme nití a můžeme podávat.
Fotky receptu Vlčický houskový knedlík:
Fotky vložil: lenka12,Mangovka,MichelePrg,Marci7,piskotik