Postup přípravy receptu Volyňský guláš :
Opláchnuté maso nakrájíme na kousky, osolíme, opepříme a posypeme drceným kmínem. Na části sádla osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli dozlatova, přidáme kousky masa, promícháme a společně s mletou paprikou osmahneme dohněda. Pak zalijeme vodou, okořeníme utřeným česnekem a pod poklicí za občasného podlévání vodou dusíme doměkka. Když je maso téměř měkké, vydusíme základ na tuk, zaprášíme moukou, zasmahneme, zalijeme vodou a dobře promícháme. Přidáme oloupané pokrájené brambory a necháme za občasného míchání dusit. Nakonec přidáme na nudličky krájené papriky, zbavené semen, na dílky nakrájená rajčata a na plátky nakrájené okurky, osmahnuté na zbylém tuku. Necháme ještě chvíli povařit a odstavíme z ohně. K volyňskému guláši podáváme chléb.