Vložil: | delli |
Porcí: | 6 |
Doba přípravy: | 45 min |
Hodnocení: |
        
|
Počet hodnocení: | 4 |
|
|
Použité suroviny receptu Voňavé kuře s rozinkami:
3 lžíce slunečnicového oleje
| 6 kuřecích stehen bez kůže
| 1 cibule, nasekaná
| 5 bobkových listů
| 2 svitky skořice
| 6 tobolek kardamomu, zlehka rozlámaných
| 250 ml řeckého jogurtu
| 20 g čerstvého koriandru, nasekaného
| 4 lžíce jemné kari pasty (nejlépe indické pasty Korma) nebo 2 lžičky kari koření
| 80 g rozinek sultánek
Postup přípravy receptu Voňavé kuře s rozinkami:
Rozehřejte troubu na 180, horkovzdušnou na 160 stupňů. Ve velkém kastrolu, který můžete přiklopit poklicí, rozpalte lžíci oleje a sedm až deset minut na něm opékejte kuře. Až bude ze všech stran zlaté, dejte ho stranou. V hrnci rozehřejte zbylý olej. Vsypte cibuli i všechno koření; jakmile cibulka změkne a zezlátne, stáhněte plamen a vraťte do hrnce maso.
Smíchejte jogurt, koriandr, kari pastu či kari koření a rozinky. Směs nalijte na kuře, dobře promíchejte, hrnec přiklopte poklicí a dejte do trouby. Pečte asi půl hodiny; maso by mělo jít snadno od kosti. Podávejte s plackami pita.
Fotky receptu Voňavé kuře s rozinkami:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!