300 ml mléka
| 560 g hl. mouky
| 1 vejce
| 80 g moučk. cukru
| 1 vanilk. cukr
| 100 g změklého másla
| 1 prášek do pečiva
| 2 lžíce ml. ořechů
| lžička skořice
| 1 vejce na potření
Postup přípravy receptu Voňaví zajíčci:
Do mísy prosijeme mouku s práškem do pečiva a moučkový cukr. Přidáme všechno ostatní a vařečkou smícháme. Až se hmota spojí, vyklopíme na pomoučený vál a rukama vypracujeme hladké nelepivé těsto. Přikryjeme utěrkou a necháme 20 minut odpočinout. Pak ukrajujeme kousky, z tenkého válečku smotáme spirálu jako tělíčko zajíce, malý oválek do poloviny rozřízneme - hlava s ušima, z malé kuličky uděláme ocásek. Na plechu vyloženém papírem na pečení potřeme rozšlehaným vejcem. Pečeme asi 10 minut při 200 °C. Hotovým zajíčkům vyrobíme oči zapíchnutím hřebíčku a pocukrujeme je.
Fotky receptu Voňaví zajíčci:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!