Postup přípravy receptu Vrabci po moravsku:
Libové vepřové maso (plecko, ramínko) nakrájené na větší kostky, posypeme drceným kmínem, opepříme, promícháme s česnekem rozetřeným se solí a necháme asi hodinu odležet. Rozpůlenou cibuli nakrájíme na plátky a rozložíme do pekáčku silně vymazaného sádlem. Na tento základ rozložíme odležené maso promíchané se lžicí hladké mouky a pečeme v předehřáté troubě asi 35 minut, za občasného polití vývarem nebo vodou, do které jsem rozmýchali lžičku polévkového koření. Měkké maso odebereme, šťávu zalijeme asi 1 dl vody a vaříme, až se tuk začně oddělovat. Potom maso vrátíme a prohřejeme.
Přílohy: bramborové knedlíky, celozrnný chléb -rajčatový salát
Přeji Vám dobrou chuť