Postup přípravy receptu Výborné topinky:
Předehřát troubu na 220°C.
Jednu stranu chlebů potřít 1/2 lžící másla. Položit každý chleba máslem dolů na plech s nízkým okrajem. Pomocí prstů vydloubat část středu střítky tak, aby nebyla díra až na druhou stranu (vytvořit jenom důlek). Rozklepnout jedno vejce do každého důlku a dávat pozor, zby žloutek zůstal celý. Nahoru navršit náplň Vaší volby, chcete-li. Osolit a opepřit.
Péct, až vejce ztuhnou, ale jejich střed je ještě trochu tekutý. Často topinky kontrolovat (vpíchnout do vejce špičatý nůž), protože vejce tvrdnou velice rychle.
Náplně;
Chřest, Fontina sýr a dijónská hořčice:
Na topinky rozdělit 4 lžičky dijónské hořčice, 8 chřestů nakrájených na 2.5cm délku a 1 1/2 hrnku nastrouhaného Fontina sýru.
Rajčata, Cheddar sýr a kanadská slanina, nebo podobná:
Rozdělit dvě posekaná, vejčitá, italská rajčata a nakrájenou slaninu na topínky. Posypat vše nastrouhaným sýrem.
Šunka a Gruyere sýr:
4 plátky šunky rozdělit na topínky a posypat je nastrouhaným Gruyere sýrem.