Postup přípravy receptu Vydatný eintopf:
Cibuli nakrájíme na kolečka. Maso nakrájíme na malé kostky.
Na tuku zpěníme kroužky cibule. Přidáme maso, osolíme a přidáme saturejku, nové koření, bobkový list. Vše společně orestujeme. Směs zalijeme teplou vodou, asi 1 cm nad maso, a dusíme téměř doměkka.
Mezitím si připravíme zeleninu, kterou nakrájíme na kostičky. Zelí, větší brambory a kořenovou zeleninu v každém případě použijeme. Ostatní zeleninu volíme podle ročního období nebo chuti. Tu přidáme k téměř měkkému masu. Eintopf dolijeme teplou vodu a společně dodusíme doměkka. Zahustíme máslovou jíškou, provaříme a dochutíme, ozdobíme nasekanou natí.
Eintopf podáváme s pečivem, nejlépe s chlebem.