10 vajec
| 1 hlávkový salát
| 100 g poličanu
| 500 g vlašského salátu
| sterilovaná kapie
Postup přípravy receptu Žabáci :
Vejce uvaříme natvrdo. Pak je ihned zchladíme a oloupeme.
Zatím si na mísu rozložíme salát, který poslouží jako podklad.
Špičku vejce šikmo seřízneme, aby vejce stála. Na druhé špičce vytvoříme zářez v podobě žabí tlamičky. Do tlamičky vložíme kousek kapie, která bude tvořit jazýček. Z kousku salátu nebo hřebíčku vytvoříme očička.
Hlávkový salát rozebereme na listy a ty omyjeme a osušíme. Listy salátu ozdobně rozložíme na vlašský salát. Mezi ně rozložíme připravené žabáky. Nakonec zdobení mísy završíme kornoutky ze salámu.
Fotky receptu Žabáci :
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!