600 g vepřového ořezu
| 300 g velkých krup (10)
| 2 větší cibule
| 120 g vepřového sádla
| sůl
| mletý pepř
| česnek
Postup přípravy receptu Zabijačkové krupoto:
Kroupy dobře propláchneme a v mírně osolené vodě uvaříme do měkka. Vepřový ořez nakrájíme na kostičky. Na sádle do růžova usmažíme na drobno nakrájenou cibuli, přidáme maso, orestujeme, mírně podlijeme vodou ochutíme solí a kořením a dusíme do měkka. Dušené maso promícháme s uvařenými kroupami, dochutíme a na sádlem vymaštěném pekáčku upečeme do růžova. Pří podávání sypeme nakrájeným pórkem nebo pažitkou.
Fotky receptu Zabijačkové krupoto:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!