5 velkých cibulí
| 1,5 kg vepřové plece
| 1 vepřová ledvinka
| 0,3 kg vepřových jater
| 1 vepřové srdíčko
| 1 vepřový jazyk
| 1 lžička kmínu
| 1 lžička pálivé papriky
| 2 lžíce sl.papriky
| 1 lžíce pepře
| sůl
| hladká mouka
| 0,5 l vývaru nebo teplé vody
Postup přípravy receptu Zabijačkový guláš:
Cibuli nakrájíme a usmažíme, plec, srdce, jazyk, játra a ledvinku nakrájíme na kostičky, dáme na dozlatova usmaženou cibulku a dusíme do změknutí za občasného přilévání vývaru. Potom přidáme koření a sůl. Zahustíme moukou a ještě 15-20 minut povaříme. Podáváme s houskovým knedlíkem a cibulí nakrájenou na kolečka. Pivo je samozřejmost.