Použité suroviny receptu Zabijačkový guláš s houbami:
400 g vepřové plece
| 1 lžíce sádla
| 2 cibule
| 2 stroužky česneku
| 1 lžíce mleté sladké papriky
| 1 lžička rajčatového protlaku
| 1/2 lžičky drceného kmínu
| sůl
| voda a pivo na podlévání
| 100 g vepřových jater
| 200 g žampionů
| střídka chleba na zahuštění
| 1 lžíce majoránky
| mletý pepř
Postup přípravy receptu Zabijačkový guláš s houbami:
V kastrolu rozehřejeme sádlo a osmahneme na něm cibuli a česnek do růžova. Přidáme nakrájené maso, poprášíme paprikou a podlijeme trochou piva a vody, přidáme rajčatový protlak, kmín, osolíme a pod poklicí dusíme. Během dušení podle potřeby podléváme.
Když je maso téměř měkké, přidáme játra a houby a podle potřeby zahustíme střídkou oschlého chleba nebo podlijeme vodou a ještě asi 15-20 minut provaříme. Nakonec dochutíme solí, pepřem a rozemnutou majoránkou.
Fotky receptu Zabijačkový guláš s houbami:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!