Tipy na dekorace pro krásnější podzim a zimuTipy na dekorace pro krásnější podzim a zimu Školní rok a školní prázdniny v roce 2025/2026Školní rok a školní prázdniny v roce 2025/2026 Vánočka - nejoblíbenější receptyVánočka - nejoblíbenější recepty Květina Vánoc - Vánoční hvězdaKvětina Vánoc - Vánoční hvězda
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.12. 2025
Dnes má svátek Ester
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Chytrá žena

Zadělávaný zajíc s černou omáčkou

fotka Zadělávaný zajíc s černou omáčkou
Vložil:
Porcí:4
Doba přípravy: 75 min
Hodnocení:  ++________
Počet hodnocení: 8

Použité suroviny receptu Zadělávaný zajíc s černou omáčkou:

1 zajíc  | 30 ml zaječí krve  | špetka soli  | 50 g slaniny  | 1 cibule  | 1 mrkev  | 1 petržel  | 1 bobkový list  | 3 kuličky pepře  | 3 kuličky nového koření  | 0,7 l červeného vína  | 1 lžíce sádla  | špetka cukru  | 1 bujón  | 1 lžíce hladké mouky  | 1 lžička octa

Postup přípravy receptu Zadělávaný zajíc s černou omáčkou:

Z umyté zvěřiny vymačkáme vodu, rozsekáme na kousky a posolíme. Do kastrolu nebo pekáče nakrájíme slaninu, cibuli, mrkev a petržel, přidáme koření a podusíme. Na to nalijeme asi 0,7 l červeného vína a zakryté necháme zvolna vařit.
Na pánvi rozpustíme trochu sádla, přidáme vrchovatou lžíci cukru a necháme mírně zkaramelizovat (světle žlutý), přidáme drobně krájenou cibuli a necháme chvíli smažit. V bujónu rozmícháme pár lžic mouky a spolu s osmaženou cibulí nalijeme na zvěřinu a necháme povařit.
Zvěřinu vyjmeme ze šťávy. Zaječí krev smícháme s trochou octa, aby se nesrážela. Do omáčky, která by neměla být moc hustá, lijeme za stálého míchání připravenou krev, převaříme a přes cedník přecedíme na zvěřinu.Z umyté zvěřiny vymačkáme vodu, rozsekáme na kousky a posolíme. Do kastrolu nebo pekáče nakrájíme slaninu, cibuli, mrkev a petržel, přidáme koření a podusíme. Na to nalijeme asi 0,7 l červeného vína a zakryté necháme zvolna vařit.
Na pánvi rozpustíme trochu sádla, přidáme vrchovatou lžíci cukru a necháme mírně zkaramelizovat (světle žlutý), přidáme drobně krájenou cibuli a necháme chvíli smažit. V bujónu rozmícháme pár lžic mouky a spolu s osmaženou cibulí nalijeme na zvěřinu a necháme povařit.
Zvěřinu vyjmeme ze šťávy. Zaječí krev smícháme s trochou octa, aby se nesrážela. Do omáčky, která by neměla být moc hustá, lijeme za stálého míchání připravenou krev, převaříme a přes cedník přecedíme na zvěřinu.


Fotky receptu Zadělávaný zajíc s černou omáčkou:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Zadělávaný zajíc s černou omáčkou
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Náš tip


Další tipy


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !