Očištěnou a omytou vepřovou plec osušíme papírovým ubrouskem a nakrájíme na větší kostky. Pak je lehce obalíme v hladké mouce. V kastrole rozehřejeme sádlo a maso na něm zprudka opečeme ze všech stran. Teplotu snížíme, opečené maso podlijeme trochou horkého vývaru a zakryjeme poklicí. Kostky dusíme zvolna téměř doměkka a podle potřeby podléváme vývarem. Jablka omyjeme, oloupeme, vykrojíme jádřinec a nakrájíme na kostičky. Přidáme k téměř měkkému masu, okořeníme majoránkou a společně povaříme. Úplně nakonec přidáme do guláše bílé víno, cukr, sůl a pepř a už jen krátce necháme přejít varem. Jak opřílohu podáváme čerstvé křupavé housky nebo plátky francouzské bagety.
Fotky receptu Zahradnický guláš:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!