Postup přípravy receptu Zaječí hřbet s plněnými jablky:
Maso potřeme hořčicí a okořeníme. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky.
Máslo v pánvi rozehřejeme a na něm osmahneme hřbet po obou stranách zhruba 10 minut. Přidáme cibuli a osmahneme dohněda. Pak přilijeme červené víno. Přikryjeme a dusíme při mírné teplotě.
Jablka oloupeme, rozpůlíme a zbavíme jádřince. Šťávu z mandarinek a pomerančů necháme vzkypět, přisladíme a přidáme citronovou šťávu. Vložíme jablka. Necháme přejít varem a přikryté dusíme 10 minut při mírné teplotě. Krátce před podáváním přidáme k jablkům mandarinky a zahřejeme.
Jablka naplníme mandarinkami, položíme mezi ně zaječí hřbet a udržujte teplé. Vypečenou šťávu uvolníme smetanou a rybízovým želé, necháme vzkypět procedíme a dochutíme.
Zaječí pečínku při podáváním přeléváme dochucenou šťávou.
Fotky receptu Zaječí hřbet s plněnými jablky:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!