Postup přípravy receptu Zajíc na smetaně:
Očištěné, odblaněné, omyté a osušené zadní zaječí maso (hřbet, stehna) protáhneme slaninou a osolíme. Na sádle osmažíme na kolečka nakrájenou kořenovou zeleninu a cibuli, přidáme pepř, nové koření, na kolečka nakrájený citrón, zalijeme trochou vařícího vývaru, vložíme připravené zaječí maso a dusíme do měkka. Při dušení poléváme vlastní šťávou, kterou podle potřeby doplňujeme vývarem. Udušené maso vytáhneme z omáčky, tu zahustíme světlou jíškou, dobře rozmícháme, přidáme hořčici, cukr, rozředíme vývarem a vaříme ještě necelou hodinu. Před ukončením varu přidáme mléko, smetanu, dochutíme solí a citrónovou šťávou, krátce povaříme, přecedíme. Hotovou omáčku zjemníme máslem a bílým vínem.