1 zaječí zadek
| 1 velká cibule
| 100 g másla nebo tuku
| 60-80 g slaniny
| 6 kuliček pepře
| 1 lžička hladké mouky (nebo 1/4 l smetany a 1 lžíce hrubé mouky)
| sůl
Postup přípravy receptu Zajíc pečený na másle:
Zajíce opláchneme a hustě prošpikujeme proužky slaniny. Zbytek slaniny nakrájíme na kostičky a dáme vyškvařit, přidáme máslo a na něm osmahneme oloupanou a na kolečka nakrájenou cibuli. Položíme na ni zajíce, opečeme po obou stranách a pak teprve podlijeme. Upečeme ho nejdříve na spodní straně dočervena a pak na hřbetě. Hotového naporcujeme a šťávu zahustíme hladkou moukou rozkvedlanou do hladka ve vodě nebo hrubou moukou rozkvedlanou ve smetaně.
Přílohy: knedlíky, opečené brambory
Fotky receptu Zajíc pečený na másle:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!