Vložil: | Martinose |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 30 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 6 |
|
|
Použité suroviny receptu Zajíc po děčínsku:
1000 g zaječích běhů
| 1 ks cibule
| 1 stroužek česneku
| 1 bobkový list
| 2 ks hřebíčky
| 0,4 l červeného vína
| 0,05 l octa
| 2 lžíce hladké mouky
| 1 lžíce tuku
| 50 g slaniny
| sůl,petrželová nať, trochu rozmarýnu a tymiánu
Postup přípravy receptu Zajíc po děčínsku:
Zaječí běhy dáme do užší nádoby spolu s cibulí, nakrájenou na kolečka, s jemně usekaným česnekem, bobkovým listem, hřebíčky, petrželovou natí, rozmarýnem a tymiánem. Přelijeme červeným vínem a octem a necháme asi 24 hod. marinovat. Potom maso vyjmeme, necháme okapat, osolíme, obalíme v mouce a na rozpáleném tuku opečeme. Přidáme slaninu, nakrájenou na proužky a na hrubo nasekanou cibulí. Poprášíme zbývající moukou a necháme mírně zhnědnout. Přilijeme polovinu z celého množství marinády a přikryté dusíme na mírném ohni asi 1/2 hod.
Fotky receptu Zajíc po děčínsku:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!