Použité suroviny receptu Zajímavá příprava hovězího masa:
1,1 kg hovězího na pečení obaleného v tenkých plátcích špeku a svázaného kuchyňským motouzkem
| několik snítek rozmarýnu
| 3 lžíce mouky
| 2 lžíce másla
| 140 ml octa z červeného vína
| 500 ml mléka
| dle chuti: sůl a pepř
Postup přípravy receptu Zajímavá příprava hovězího masa:
Zastrčit snítky rozmarýnu za špek. Posypat maso moukou a setřepat její přebytek.
Rozehřát máslo v kastrolu a osmažit na něm maso po všech stranách do zlatohněda. Přidat ocet a vařit asi 2-3 min., nebo až se skoro všechen ocet vypaří.
Přilít mléko, ochutit vše solí a pepřem a vařit po 1 hodinu. Kontrolovat, aby se maso nepřipálilo.
Je-li nutné, tak dochutit. Vyjmout maso a nechat ho po 5-10 min. odpočinout. Potom ho nakrájet a podávat se vzniklou šťávou.
Fotky receptu Zajímavá příprava hovězího masa:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!