Použité suroviny receptu Základní holandská omáčka na chřest:
3 žloutky
| 50 ml studené vody
| 220 g másla
| 1/2 citrónu
| sůl, bílý pepř
Postup přípravy receptu Základní holandská omáčka na chřest:
Příprava:
Žloutky s vodou vyšleháme v rendlíku se silným dnem do pěny – rendlík vložíme do vodní lázně a za stálého intenzivního šlehání připravíme hustou pěnu (nesmí se přehřát, jinak se srazí!). Rendlík s dostatečně stabilní pěnou odstraníme z tepla a za stálého šlehání vmícháme přepuštěné máslo. Omáčku dochutíme citronovou šťávou, solí a bílým pepřem.
Fotky receptu Základní holandská omáčka na chřest:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!