250 g žampiónů
| 1 velká lžíce slunečnicového oleje na smažení
| z jednoho citrónu šťáva
| 1 malá lžička francouzské hořčice
| 1 kávová lžička slunečnicového oleje
| špetka soli
| špetka pepře
| 1 malá lžíce nadrobno nasekané petrželové natě
Postup přípravy receptu Žampiónová dobrůtka:
Očištěné hlavičky žampiónů dáme na pánev, ve které máme olej, přidáme šťávu z jednoho citrónu, okořeníme solí, pepřem a smažíme necelých 10 minut. Pak je necháme na pánvi vychladnout. Studené žampióny urovnáme na talíř.
Malou lžičku oleje smícháme s francouzskou hořčicí, nalijeme na žapióny a ozdobíme čerstvou nasekanou petrželovou natí.
Fotky receptu Žampiónová dobrůtka:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!