350 g těstovin dle chuti
| 250 g žampiónů
| 200 g hlívy ústřičné
| 300 g kuřecích prsou
| 2 lžíce nasekané bazalky
| 250 ml smetany
| 3 vejce
| 100 ml zeleninového vývaru (bujón)
| 1 balíček mozzarelly
| olej
| sůl
| čerstvý drcený pepř
Postup přípravy receptu Žampiónový nákyp :
Těstoviny uvaříme do poloměkka, scedíme, propláchneme studenou vodou a promastíme olivovým olejem. Všechny houby důkladně očistíme a nakrájíme na menší kousky. Kuřecí maso nakrájíme na kostičky a zprudka orestujeme na rozpáleném oleji. Pak přidáme nakrájené houby a společně opékáme asi 5 minut. Pak vše zalijeme zeleninovým vývarem, krátce podusíme, osolíme a opepříme. Bazalku nasekáme najemno, těstoviny promícháme s houbovou směsí a bazalkou a nasypeme do olejem vymazané formy. Smetanu smícháme s vejci, osolíme, opepříme a nalijeme na těstoviny. Mozzarellu nakrájíme na kolečka a rozložíme na povrch těstovin. Takto připravený nákyp vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme asi 30 minut dozlatova.
Fotky receptu Žampiónový nákyp :
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!