Velký roční horoskop na rok 2025Velký roční horoskop na rok 2025 Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025 Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Jarní prázdniny 2025 – termínyJarní prázdniny 2025 – termíny
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 24.01. 2025
Dnes má svátek Milena
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Chytrá žena

Žampiónový pudink s omáčkou

fotka Žampiónový pudink s omáčkou
Vložil:
Porcí:4
Doba přípravy: 120 min
Hodnocení:  ++++-_____
Počet hodnocení: 16

Použité suroviny receptu Žampiónový pudink s omáčkou:

5 steakových žampiónů  | 4 cibule  | 1 lžička třtinového cukru  |  bylinky  | omáčka  | 4 lžíce bílého vína  | 2 lžíce másla  | 200 ml smetany  | 1 cibule  | 6 středních žampiónů  |  pepř  |  sůl  |  citr. šťáva  |  olej  | těsto  | 1 prdop  | 150 ml oleje  | 300 g hl. mouky  | 150 ml vody

Postup přípravy receptu Žampiónový pudink s omáčkou:

Steakové žampiony očistíme, osolíme a opepříme. Ostatní žampiony očistíme, nakrájíme na plátky a zakapeme citronovou šťávou. Cibuli oloupeme. Čtyři cibule nakrájíme na kroužky a jednu cibuli na kostičky.

Příprava těsta: Do prosáté mouky vmícháme kypřící prášek, olej a vodu. Řádně prohněteme v hladké těsto, které necháme půl hodiny rozležet v chladu.

Na rozpáleném oleji opečeme steakové žampiony z obou stran a necháme je na prkénku vystydnout. Na másle a třtinovém cukru necháme zkaramelizovat na kroužky nakrájenou cibuli. Odstavíme a necháme vystydnout.

Těsto rozválíme na plát, ze kterého vykrojíme kruh (pokličku) o průměru velikosti zapékací misky. Zbylým těstem vyložíme dno a stěny zapékací nádoby. Nyní ji střídavě vyplníme vychladlou zkaramelizovanou cibulí, plátkem steaku a opět cibulí. Nakonec vše přiklopíme "těstovou" pokličkou a těsto řádně na okrajích spojíme. Překryjeme alobalem a zvolna vaříme v napařovacím hrnci asi 1 hodinu.

Mezitím si připravíme omáčku. Na másle zpěníme cibuli, vmícháme žampiony, osolíme a opepříme.Podlijeme vínem a podusíme. Měkké žampiony rozmixujeme, vlijeme smetanu a prohřejeme.

Uvařený žampionový pudink vyklopíme a rozkrojíme na porce. Podáváme teplé a přelité žampionovou omáčkou. Nakonec žampionový pudink s omáčkou ozdobíme nasekanými bylinkami.


Fotky receptu Žampiónový pudink s omáčkou:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Žampiónový pudink s omáčkou
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !