Postup přípravy receptu Žampiónový pudink s omáčkou:
Steakové žampiony očistíme, osolíme a opepříme. Ostatní žampiony očistíme, nakrájíme na plátky a zakapeme citronovou šťávou. Cibuli oloupeme. Čtyři cibule nakrájíme na kroužky a jednu cibuli na kostičky.
Příprava těsta: Do prosáté mouky vmícháme kypřící prášek, olej a vodu. Řádně prohněteme v hladké těsto, které necháme půl hodiny rozležet v chladu.
Na rozpáleném oleji opečeme steakové žampiony z obou stran a necháme je na prkénku vystydnout. Na másle a třtinovém cukru necháme zkaramelizovat na kroužky nakrájenou cibuli. Odstavíme a necháme vystydnout.
Těsto rozválíme na plát, ze kterého vykrojíme kruh (pokličku) o průměru velikosti zapékací misky. Zbylým těstem vyložíme dno a stěny zapékací nádoby. Nyní ji střídavě vyplníme vychladlou zkaramelizovanou cibulí, plátkem steaku a opět cibulí. Nakonec vše přiklopíme "těstovou" pokličkou a těsto řádně na okrajích spojíme. Překryjeme alobalem a zvolna vaříme v napařovacím hrnci asi 1 hodinu.
Mezitím si připravíme omáčku. Na másle zpěníme cibuli, vmícháme žampiony, osolíme a opepříme.Podlijeme vínem a podusíme. Měkké žampiony rozmixujeme, vlijeme smetanu a prohřejeme.
Uvařený žampionový pudink vyklopíme a rozkrojíme na porce. Podáváme teplé a přelité žampionovou omáčkou. Nakonec žampionový pudink s omáčkou ozdobíme nasekanými bylinkami.