Použité suroviny receptu Žampionový salát s hlávkovým salátem:
půl hlávky salátu
| 4 žampiony
| 1 cibule
| půl svazku petrželky
| čerstvý tymián
| 1 lžička másla nebo rostlinného tuku
| 100 g smetana ke šlehání
| 70 g tvarohu nebo lučiny s provensálským kořením
| sůl, pepř
| rajče na ozdobu
Postup přípravy receptu Žampionový salát s hlávkovým salátem:
Salát opereme, necháme okapat a roztrháme na kousky. Žampiony očistíme, omyjeme a rozkrájíme na plátky. 4 talířky vyložíme listy salátu a plátky žampionů. Cibuli oloupeme a nakrájíme. Bylinky opereme, osušíme, trochu si odložíme na zdobení a zbytek nasekáme. Cibuli podusíme na horkém tuku. Přidáme smetanu, tvaroh a za stálého míchání zahřejeme. Pak ochutíme bylinkami, solí a pepřem a rozdělíme na salát. Ozdobíme rajčetem a petrželkou.
Fotky receptu Žampionový salát s hlávkovým salátem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!