Použité suroviny receptu Žampionový salát s krevetami:
250 g žampionů
| 30 g másla
| sůl
| šťáva z poloviny citronu
| 100 g loupancýh vařených krevet
| 2 vejce
| marináda:
| 100 g majonézy
| 1 1/2 lžíce rajčatového protlaku
| 2 střiky worchestersauce
| 1 lžíce papriky
| 1 strik tabaska
| 1 svazek kopru
Postup přípravy receptu Žampionový salát s krevetami:
Žampiony nakrájejte na plátky. Na pánvi je na másle restujte asi 5 minut. Ke konci přidejte citronovou šťávu a osolte je. Odložte trochu těchto žampionu na ozdobu, zbytek smíchejte s krevetami. Nechte zchládnout.
Jedno vejce nakrájejte na kostičky a opatrně je vmíchejte k žampionům s krevetami.
Majonézu rozmíchejte s rajčatovým protlakem, ochuťte Worchesteshire omáčkou, tabaskem a paprikou. Kopr nakrájejte na drobno, trošku celého odložte na ozdobu a nakrájený vmíchejte do marinády.
Marinádu nalejte na salát, dejte do chladničky a nechte stát min. 30 minut.
Zbylé vejce nakrájejte na plátky.
Salát rozdělte do sklenic, ozdobte plátky vajec, odloženými žampiony a koprem.
Fotky receptu Žampionový salát s krevetami:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!