Vložil: | Sunninka |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 30 min |
Hodnocení: |
![7/10, hlasovalo 14 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![7/10, hlasovalo 14 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![7/10, hlasovalo 14 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![7/10, hlasovalo 14 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![7/10, hlasovalo 14 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![7/10, hlasovalo 14 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![7/10, hlasovalo 14 +](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-fialova.gif) ![7/10, hlasovalo 14 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif) ![7/10, hlasovalo 14 _](/layout/obrazky/hodnoceni-hvezda-bila-plna.gif)
|
Počet hodnocení: | 14 |
|
|
Použité suroviny receptu Žampionový salát s vajíčky:
400 g žampionů
| 30 g oleje
| šťáva z půlky citronu
| 100 g uzeného lososa
| 4 vejce
| 1 svazek ředkviček
| 1 ledový salát
| celerová nať a petrželka na ozdobení
| Na zálivku
| 2 citrony
| 50 ml olivového oleje
| 1 cibule
| sůl, pepř
| 2 lžičky cukru
Postup přípravy receptu Žampionový salát s vajíčky:
Žampiony omyjeme, hlavičky oloupeme. Nakrájíme na větší kousky. Pokapeme je citronovou šťávou (aby nezčernaly). V kastrůlku rozehřejeme olej, přidáme žampiony a 2-3 minuty podusíme. Vejce uvaříme natvrdo a vychladíme je ve studené vodě.
V misce smícháme šťávu z půlky citronu, olivový olej, najemno nakrájenou oloupanou cibuli, přidáme asi 100 ml vody a ochutíme solí, pepřem a cukrem. Ledový salát rozebereme najednotlivé listy a vypereme. Listy necháme okapat a naskládáme do větší mísy. Poklademe plátky uzeného lososa. Podušené žampiony promícháme s na plátky nakrájenými ředkvičkami a rozprostřeme na salát s lososem. Zalijeme citronovou zálivkou, ozdobíme nakrájenými natvrdo uvařenými vejci, celerovou natí a snítkami petrželky. Salát podáváme k pečenému masu nebo rybám.
Fotky receptu Žampionový salát s vajíčky:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!