Postup přípravy receptu Žampiony plněné kuřecími prsíčky :
15 - 20 středních žampionů omyjeme a očistíme. Malou lžičkou vydlabeme vnitřky - a nebojíme se trochu zabrat do hloubky - tedy do dužiny (masa) žampionu. I kdyby žampion trochu praskl - nevadí. Vydlabanou dužinu a vnitřky pokrájíme na jemno.Na pánvi na mírném ohni rozpustíme máslo (nebo máslovou ramu). Přidáme na plátky nakrájený česnek - 2-3 stroužky. Česnek osmahneme do světle-růžova.
Přidáme vydlabaný a nadrobno nakrájený vnitřek žampionů. Restujeme asi 5 minut, až žampiony výrazně ztratí objem. Na malé kostičky nakrájíme kuřecí prsíčko a přidáme jej na pánev. Osolíme, opepříme, promícháme a restujeme dalších asi 5 minut. Pak přidáme hrst nadrobno nakrájených buráků nebo mandlí.Vše zakápneme citrónovou šťávou, přidáme trochu (1-2 pol. lžíce) kečupu a 1 pol. lžíci sojové omáčky. Důkladně promícháme a 2-3 minuty prohřejeme na mírném ohni. Směs z pánve necháme trochu vychladnout a umixujeme na hrubo. Žampiony naplníme umixovanou směsí až po okraj. Vršky žampionů zakryjeme plátky sýra - můžeme použít i sýr nastrouhaný (ale trochu sýra pak vždy odpadne). Pečeme na pekáčku s mřížkou nebo na papíře - nasucho.
Houby jsou hotové, až hodně zhnědnou a sýr má na sobě hnědé skvrnky - asi tak 20 minut ve středně vyhřáté troubě. Plněné žampiony jsou dobré teplé a šťavnaté s přílohou jako jsou například hranolky a tatarka...
nebo na studeno nakrájené na 1/3 (krájejte ze strany, kde není sýr)...
Fotky receptu Žampiony plněné kuřecími prsíčky :
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!