Postup přípravy receptu Žampióny zadělávané po francouzsku:
Žampióny nakrájíme na plátky, pokapeme citrónovou šťávou, osolíme a na rozehřátém másle udusíme doměkka. Připravenou omáčku zjemníme smetanou, pak do ní přidáme udušené žampióny, jemné rozsekanou petrželku, mletý pepř, bílé víno a na mírném ohni krátce povaříme. Nakonec zjemníme žloutky a přidáme zvlášť ve slané vodě uvařené masité knedlíčky. Příprava masitých knedlíčků: V misce utřeme máslo do pěny, postupné k němu přidáme na masovém strojku jemné umleté maso, vejce, na tuku osmaženou petrželku a cibuli, sůl, pepř, majoránku a dobře vše promícháme. Pak směs zahustíme strouhankou a necháme asi 1/4 hodiny stát. Potom z těstíčka utvoříme malé knedlíčky a povaříme je ve slané vodě asi 8 minut. Obměna: Místo žampiónů můžeme také použít hřibů nebo smržů. Příloha: slané rohlíky nebo měsíčky z lístkového těsta