Použité suroviny receptu Zapečená fazole s bůčkem:
200 g bůčku
| 500 g fazolí
| 1 kelímek smetany
| 40 g sýra
| sůl
| pepř
| 1 cibule
| máslo
| zelená petrželka
Postup přípravy receptu Zapečená fazole s bůčkem:
Fazoli namočíme přes noc v převařené vodě. Druhý den ji uvaříme v té samé vodě do měkka. Cibuli a bůček nakrájíme na kostky a osmažíme. Do vymazaného máslem pekáčku vkládáme fazoli a bůček s cibulí, osolíme, opepříme a důkladně promícháme. Celek zalijeme smetanou, posypeme nastrouhaným sýrem a máslem. Zapékáme přibližně 20 minut. Podáváme posypané zelenou petrželkou.
Fotky receptu Zapečená fazole s bůčkem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!