Vložil: | Medvidkaaa |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 100 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 8 |
|
|
Použité suroviny receptu Zapečená roštěná s ledvinkami:
trocha oleje na smažení
| 1 kg roštěnce, očištěného a nakrájeného na plátky
| 500 g hovězích ledvinek, očištěných a pokrájených
| 1 cibule, nakrájená nadrobno
| 1 stroužek česneku, rozdrcený
| 1 lžíce hladké mouky
| 250 ml hovězího vývaru
| 125 ml vody
| 1 lžíce rajského protlaku
| 1 lžička worcesterské omáčky
| 1 lžíce nasekané petrželky
| 4 pláty filo těsta nebo rozválené těsto listové
| sůl
| pepř
| bramborová kaše k podávání
Postup přípravy receptu Zapečená roštěná s ledvinkami:
Ve velkém kastrolu zahřejte olej na vysokou teplotu. Maso a ledvinky opékejte 3 až 4 minuty, dokud nezhnědnou. Přidejte cibuli s česnekem a asi 5 minut je poduste do změknutí.
Poprašte moukou a minutu ji zapražte. Vlijte vývar, vodu, přidejte protlak a worcesterskou omáčku. Přiveďte k varu, snižte teplotu a zakryté zvolna vařte 1 hodinu, až maso změkne. Vmíchejte petrželku a nechte zchladit.
Předehřejte troubu na 180 °C. Pomocí lžíce naplňte 4 zapékací misky a osolenou a okořeněnou masovou směsí. Pláty těsta potřete olejem, ohněte je napůl a přikryjte jimi misky. Zapékejte 15 až 20 minut. Podávejte s bramborovou kaší
Fotky receptu Zapečená roštěná s ledvinkami:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!