Použité suroviny receptu Zapečená zelenina se sýrovou krustou:
2 pórky
| 500 g mrkve
| 1 kedlubna
| dle chuti: sůl
| 200 g hrášku
| dle chuti: pažitka
| 100 g strouhaného sýra
| 300 ml mléka
| 200 ml smetany
| 4 vejce
| dle chuti: pepř, muškátový oříšek a kerblík
Postup přípravy receptu Zapečená zelenina se sýrovou krustou:
Pórek nakrájíme na kolečka. Oloupeme kedlubnu, rozčtvrtíme ji a nakrájíme na plátky. Pórek s mrkví asi 5 minut blanšírujeme v osolené vodě, po 2 minutách přidáme kedlubnu a na konec na 1 minutu hrášek. Zeleninu slijeme, propláchneme chladnou vodou a necháme okapat.
Troubu předehřejeme na 180 stupňů. Pažitku posekáme. Smícháme 50 g sýra s mlékem, smetanou a vejcem. Přeliv ochutíme solí, pepřem a muškátem. Přimícháme pažitku.
Vymastíme pekáček a vyrovnáme do něj zeleninu. Přelijeme omáčkou a dáme do trouby. Zhruba po 20 minutách pokrm posypeme sýrem a ještě 10 minut dopékáme, zdobíme pažitkou a kerblíkem.
Fotky receptu Zapečená zelenina se sýrovou krustou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!