Postup přípravy receptu Zapečené cannelloni:
Cannelloni uvařte. Šunku nakrájejte na malé kousky, cibuli najemno, žampiony (bez nohou) také nadrobno. V pánvičce rozehřejte olej, cibuli osmahněte, přidejte mleté maso, šunku, houby, 2 lžičky parmezánu a koření. Restujte asi 10 minut. Mezitím rajčata nakrájejte na drobné kostičky. V kastrůlku rozehřejte olej, přidejte rajčata, osolte je a opepřte. Duste asi 10 minut. Cannelloni naplňte masovou směsí a klaďte těsně vedle sebe do misky vymazané máslem. Potřete rajčatovým pyré, posypte strouhaným parmezánem a vložte do trouby předehřáté na 185 °C, pečte 20-25 minut.
Tip: Čerstvá rajčata můžete nahradit rajským protlakem rozmíchaným ve smetaně na vaření. Podávejte s kvalitním vínem.