Vložil: | Postlík |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 45 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 28 |
|
|
Použité suroviny receptu Zapečené česnekové toasty:
5 stroužků česneku
| 7 lžic olivového oleje
| 12 plátků veky
| 100 g kuřecích jater
| 2 ks malé cibule
| 1 ks jablko
| 50 g čerstvých žampionů
| sůl, pepř
| tymián, bazalka
| 100 g černých oliv
| 100 g mozzarely
Postup přípravy receptu Zapečené česnekové toasty:
Česnek oloupeme, prolisujeme a smícháme se 3 lžícemi oleje. Směs rovnoměrně rozdělíme na plátky veky. Játra očistíme, omyjeme a nakrájíme na kostičky. Cibule oloupeme a pokrájíme najemno. Žampiony očistíme, jednu hlavičku nakrájíme na plátky, zbývající usekáme nadrobno. Jablko nakrájíme na malé kostky.
V pánvi rozpálíme 4 lžíce oleje, vsypeme cibuli a houby a zprudka opečeme. Pak přidáme jablko, játra a ještě chvilku opékáme. Osolíme a opepříme. Rajčata oloupeme, rozčtvrtíme, odstraníme jadérka a pokrájíme nadrobno. Tymián usekáme a promícháme s rajčaty. Bazalku usekáme, olivy vypeckujeme a nakrájíme najemno. Mozzarellu pokrájíme na kostičky a smícháme s olivami a bazalkou.
V předehřáté troubě (200 stupňů), asi 15 minut na sucho opékáme veku. V polovině pečení navršíme na 4 plátky olivovou směs. Po dopečení dáme na 4 holé veky rajčatovou směs a na zbývající pak játrovou. Obložené zapečené toasty upravíme na nahřátou mísu.
Fotky receptu Zapečené česnekové toasty:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!