2 lžíce oleje
| 400 g kuřecích prsou
| špetka soli
| špetka mletého pepře
| 1/2 žluté papriky
| 1/2 červené papriky
| 4 rajčata
| špetka šafránu
| 250-300 g rýže
| 500-600 ml vývaru
| 150 g zmrazeného hrášku
| 1-2 jarní cibulky
| na vymazání máslo
| 50-80 g tvrdého sýra
Postup přípravy receptu Zapečené drůbeží rizoto:
Na oleji osmahneme na kostečky nakrájené maso, osolíme, opepříme, vmícháme nakrájené papriky, oloupaná nakrájená rajčata, šagrán a rýži. Za stálého míchání chvíli opékáme a pak zalijeme horkým vývarem a dusíme doměkka. Nakonec vmícháme hrášek a nadrobno nakrájené cibulky i s natí. Rizoto dáme do vymazané zapékací mísy a posypeme nastrouhaným sýrem. V hodně předehřáté troubě nebo pod grilem zapečeme, až se sýr roztaví a vytvoří se zlatavá kůrka.
Fotky receptu Zapečené drůbeží rizoto:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!