Postup přípravy receptu Zapečené kedlubny s mletým masem:
Kedlubny oloupeme, nakrájíme na kolečka, vložíme do vařící osolené vody a uvaříme do poloměkka. V pánvi osmahneme bez tuku mleté maso ze všech stran, osolíme, podlijeme troškou vody a chvíli dusíme pod pokličkou. Pekáček vymažeme kouskem másla a na dno rozložíme poloviční množství poloměkkých kedluben. Na ně nasypeme drobně pokrájenou cibuli a poloviční množství orestovaného masa. Na to opět kedlubny, horní vrstvu bude tvořit maso. Z másla a celozrnné mouky připravíme jíšku, kterou za stálého míchání zalijeme smetanou, přivedeme k varu, osolíme a 15 minut za častého promíchání povaříme. Do omáčky vmícháme nastrouhaný sýr a necháme ho rozpustit. Sýrovou omáčkou přelijeme kedlubny s masem a v troubě při teplotě 200 °C zapékáme asi 40 minut. Jednotlivé porce posypeme jemně posekanou petrželkou a podáváme s bramborovou kaší.