Použité suroviny receptu Zapečené kotlety z Vysočiny:
50 g sádla
| 8 plátků anglické slaniny
| 3 ks cibule
| 6 ks vepřové kotlety
| 250 ml smetany
| 5 stroužků česneku
| 150 g sýra
| 1 kg brambor
| 250 g rajčat
| 200 g papriky
| olej
| pepř
| sůl
Postup přípravy receptu Zapečené kotlety z Vysočiny:
Kotlety rozklepeme asi na 1 cm tenké plátky a osolíme je. Zeleninu očistíme, nakrájíme na kolečka a promícháme. Česnek nasekáme najemno.
Syrové brambory oloupeme a nakrájíme na plátky. Část brambor dáme do sádlem vymazaného pekáčku. Brambory osolíme a opepříme a přidáme vrstvu zeleniny i s cibulí a jemně posekaným česnekem. Dáme další vrstvu brambor, opět osolíme a opepříme, přidáme plátky kotlet. Na každou dáme plátek anglické slaniny.
Kotlety zasypeme druhou částí zeleniny a vrstvou brambor, které opět osolíme a opepříme. Pekáč zakapeme lžící oleje. Pekáček vložíme do vyhřáté trouby a po krátkém zapečení zalijeme smetanou. Zapečené kotlety z Vysočiny zvolna pečeme asi 45 minut.
Před koncem pečení je posypeme strouhaným sýrem a chvíli dopečeme. Zapečené kotlety podáváme s lehkým zeleninovým salátem podle vlastní chuti.
Fotky receptu Zapečené kotlety z Vysočiny:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!