Postup přípravy receptu Zapečené krůtí maso s brokolicí:
V osolené vodě několik minut povaříme brokolici, scedíme, propláchneme a necháme okapat. Očistíme žampióny a nakrájíme je na plátky. Dále oloupeme česnek a cibuli a nakrájíme oboje najemno. Maso omyjeme, lehce osušíme papírovou utěrkou a nakrájíme na nudličky. V pánvi rozpálíme olej nebo tuk a orestujeme na něm maso. Přidáme žampióny, cibuli a česnek a krátce společně opékáme. Potom osolíme, opepříme a okořeníme muškátovým oříškem. Nakonec do směsi opatrně vmícháme brokolici, kterou jsme rozebrali na růžičky. Ještě chvíli opékáme a potom směs z pánve dáme do tukem vymazané zapékací mísy, zalijeme vejcem rozšlehaným se smetanou a strouhaným sýrem. Dáme do trouby vyhřáté na cca 200 °C a pečeme asi dvacet minut.