700 g drůbeží maso - vařené, pečené nebo grilované
| podle potřeby mouka pšeničná hladká
| asi 400 ml mléko polotučné
| špetka pepř bílý
| sůl
| muškátový ořech
| 15 dkg eidam
Postup přípravy receptu Zapečené kuřecí maso :
Drůbeží maso nakrájíme na kousky. Připravíme si bešamel. Opraženou mouku zalijeme mlékem a okořeníme. Nakonec přidáme sýr, ale část si ho necháme na posypání pokrmu. Do bešamelu zamícháme nakrájené maso, pro zpestření můžeme přidat i dušené nebo sterilované houby. Dáme zapéct ve vymazané a strouhankou vysypané zapékací misce. Povrch posypeme ještě zbytkem sýra. Hotové pokapeme kečupem a jako přílohu podáváme zeleninový nebo hlávkový salát, nebo co kdo má rád. Pozor, toto jídlo je velice syté.