Vložil: | SRNA |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 80 min |
Hodnocení: |
        
|
Počet hodnocení: | 2 |
|
|
Použité suroviny receptu Zapečené maso na slanině:
15 dkg krájené anglické slaniny
| 2 mrkve
| 1 větší cibule
| 0,75 kg hovězího nebo vepřového masa
| 1 kg brambor
| sůl, pepř, Aromat Knorr, grilovací koření, tuk na vymazání
Postup přípravy receptu Zapečené maso na slanině:
Maso nakrájíme na kostičky, přidáme veškeré koření a dáme na půl hodiny do chladna. Oloupeme brambory, nakrájíme na kostičky, osolíme, přidáme Aromat Knorr a grilovací koření. Vezmeme si zapékací mísu, kterou vymažeme tukem, spodní část vyskládáme anglickou slaninou, na ni položíme naložené maso, na kolečka nakrájené mrkve a cibuli a nahoru přidáme brambory. Nakonec můžeme brambory posypat sladkou paprikou. Dáme do trouby zapéct asi na 1h (až jsou brambory měkké). Podáváme se zeleninovou oblohou.
Fotky receptu Zapečené maso na slanině:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!