Vložil: | Vikinka225 |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 60 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Zapečené maso s bramborem a smetanou:
450-600 g vepřové panenky, kotlety (bez kosti) nebo kuřecích prsou
| 3 cibule
| směs koření „Klokaní maso“
| sůl
| 800 g brambory
| kmín
| 1 smetana ke šlehání
Postup přípravy receptu Zapečené maso s bramborem a smetanou:
Na dno zapékací mísy nebo pekáče rozprostřeme 3 velké nahrubo nakrájené cibule. Maso nakrájíme a naklepeme jako na řízky a rovnoměrně pokládáme na cibuli. Zasypeme 1 polévkovou lžící směsi koření „Klokaní maso“. Podle chuti osolíme. Očistíme brambory a nakrájíme je na plátky, které pak vrstvíme na maso po celé ploše zapékací nádoby. Jednotlivé vrstvy brambor vždy osolíme a posypeme kmínem.
Celé zalijeme smetanou a pečeme přikryté při teplotě asi 200 °C přibližně 1 hodinu (platí pro elektrické trouby). Ke konci pečení můžeme odkrýt, aby se brambory ve vrchní vrstvě opekly dočervena.
Výborná příloha jsou rajská jablíčka nebo rajčatový salát.
Fotky receptu Zapečené maso s bramborem a smetanou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!