Vložil: | Uuu |
Porcí: | 5 |
Doba přípravy: | 120 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Zapečené maso s brambory a lečem:
20 dkg anglické slaniny
| 5 plátků drůbežího nebo vepřového masa
| 2 - 3 sklenice sterilovaného leča
| 1/2 kg brambor
| 15 dkg eidamu
| podle chuti grilovací nebo jiné koření
Postup přípravy receptu Zapečené maso s brambory a lečem:
Na dno nevymazaného pekáče rozložíme anglickou slaninu, posypeme kořením. Na ni rozložíme plátky masa, které jsme trochu rozklepali, a posypeme kořením. Maso zakryjeme okapaným lečem a navrch dáme brambory. Brambory můžeme nakrájet na kolečka a úhledně je rozložit, nebo nakrájíme na kostičky. Strčíme do trouby a pečeme zhruba 2 hodiny. Před koncem posypeme nastrouhaným sýrem, necháme rozpustit a podáváme.
Fotky receptu Zapečené maso s brambory a lečem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!