Postup přípravy receptu Zapečené palačinky s masem:
Jako první si připravíme dušené drůbeží maso. Šťávu nevyléváme, budeme ji potřebovat.
Drobně pokrájenou cibuli zpěníme na másle, zasypeme moukou, osmahneme, zaprášíme mletou paprikou. Po zpěnění zalijeme šťávou z dušeného (nebo pečeného) masa a trochou vody. Rozmícháme a povaříme v hustou omáčku.
Přilijeme 3 lžíce smetany a rozmícháme. Menší část omáčky promícháme s drobně pokrájeným masem, zbytek smícháme se zbylou smetanou.
Z mléka, vejce, mouky a soli připravíme palačinkové těsto a usmažíme z něj čtyři palačinky. Ty potřeme masovou náplní, stočíme, rozkrojíme na poloviny a urovnáme do ohnivzdorné mísy nebo na čistou pánvičku.
Polijeme je připravenou omáčkou, posypeme strouhaným sýrem a zapečeme pod grilem nebo v hodně vyhřáté troubě. Pečeme do té doby, než se roztaví sýr. Ihned podáváme.