Použité suroviny receptu Zapečené pikantní kotlety:
2 vepřové kotlety nebo krkovice
| 2 lžíce strouhané nivy
| 2 lžičky dijonské hořčice
| 2 lžičky feferonkové pasty (Harri pasta apod.)
| 2 velké brambory
| sůl, pepř nebo míchané koření na steak
| 2 lžíce oleje
| petrželka
| křen
| cibule - podle chuti, ale nemusí být
Postup přípravy receptu Zapečené pikantní kotlety:
Kotlety naklepeme, posypeme steakovým kořením, potřeme olejem, hořčicí a feferonkovou pastou. Odložíme na hodinku do ledničky rozležet. Brambory oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Připravíme dva velké kusy alobalu. Na každý dáme vrstvu brambor, pak kotletu, posyp eme sýrem a dáme druhou vrstu brambor. Brambory nesolíme.Uděláme balíčky tak, aby nán nevytékala šťáva. Pečeme v troubě asi 45 minut. Opatrně rozbalíme a posypeme srouhaným křenem a nasekanou petrželkou.
Fotky receptu Zapečené pikantní kotlety:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!