Špagety zlomíme napůl a necháme klasickým způsobem uvařit téměř do měkka. Mezitím dáme do hrnce vyškvařit špek. Přidáme nakrájenou cibuli a necháme ji zesklovatět. Přidáme hovězí maso z konzervy nakrájené na kostky, osolíme , opepříme a necháme asi 10 min. podusit bez podlévání. Musíme častěji míchat. K takto podušené směsi přidáme celou sklenici leča, přivedeme k varu a cca 5 min povaříme. Nakonec přidáme kečup, tím se celá směs zahustí. Opět cca 5 min povaříme a vypneme. Do hlubokého plechu rovnoměrně rozprostřeme zcezené, okapané špagety a přelijeme je připravenou směsí. Zasypeme je nastrouhaným sýrem a necháme zapéct v troubě. Špagety s lečem zapékáme cca 15 min podle trouby. Sýr by měl malinko zezlátnout.
Dobrou chuť.